Kredittkort test

test av kredittkort

Kredittkorttest.net er en ny nettside i Norge som har som mål å alltid ha oppdatert kredittkortinformasjon over de fleste kredittkort i Norge. Vi vil også komme med flere vurdering av kort og hvilke som passer best utifra ulike kriterier. Se også denne kredittsiden for flere tester – Kredittkort test 2015 eller denne oversikten hvor du kan søke om kredittkort på dagen.

Anbefalte kort

Skal du gjøre et større innkjøp med lånte penger der du trenger noe tid på å tilbakebetale lånet? I så fall kan det lønne seg å gjøre dette via et kredittkort med lav rente, da man får nesten to måneder med rentefri betalingsutsettelse. Dersom det ikke er snakk om de helt store summene kan man følgelig utsette betalingen med god samvittighet, selv om renten begynner å løpe. For det finnes faktisk noen kredittkort som har såpass lav rente at dette er forsvarlig. Dersom du ønsker å låne et større beløp anbefaler vi heller et forbrukslån.

Santander Red

I kredittkortmarkedet er det svært få kredittkort som tilbyr en effektiv rente på under 20 prosent, men du kjenner kanskje til ordtaket «ingen regel uten uttak». Og i dette tilfellet er det kredittkortet Santander Red fra banken med samme navn som er unntaket, da man gjennom dette kredittkortet kan dra fordeler av en effektiv rente på 17,12 prosent. Denne renten er såpass lav at den kan konkurrere mot selv de beste forbrukslånene på markedet, og følgelig er det nærmest ikke nødvendig med et lån dersom man har dette kredittkortet i lommeboka. Perfekt når man skal handle ting på avbetaling!

Ikano Visa

Kredittkortet fra Santander er faktisk det eneste vi har funnet frem til som har en rente på under 20 prosent, utenom kredittkortet til Skandiabanken som vi ikke nevner ytterligere ettersom man må være kunde i banken for å få det. Men et godt alternativ dersom du ikke kan få Santander Red, er kredittkortet Ikano Visa fra Ikano Bank. Det har en effektiv rente på 20,10 prosent, noe som heller slettes ikke er verst til kredittkort å være. Her får man 50 dager med rentefritak, og følgelig kan man gjøre et større innkjøp og utsette betalingen med 4-6 måneder uten at det blir de helt store rentekostnadene.

yA kredittkort

Renten strekker seg oppover jo lengre ned vi kommer i denne oversikten over fire kredittkort med lav rente, men heller ikke kredittkortet fra yA Bank har en effektiv rente som er spesielt skremmende. Her ligger den på 22,90 prosent, noe som betyr at forskjellen i kostnadene mellom yA sitt kredittkort og kredittkortet fra Ikano Bank ikke er spesielt store. Også her får du inntil 50 dager med rentefri betalingsutsettelse, og du kan søke om en kredittgrense på inntil 100 000 kroner.

Norwegian-kortet

Det fjerde og siste kredittkortet med lav rente som vi skal anbefale her tilbys av Bank Norwegian. Det heter simpelthen Norwegian-kortet og har en effektiv rente på 23,10 prosent. Det er altså det «dyreste» av disse fire kredittkortene, men kredittkortet har massevis av fordeler for deg som flyr ofte med flyselskapet Norwegian. For her kan du opptjene deg poeng til flyreiser ved bruk av kortet, samtidig som det har reiseforsikring inkludert. I tillegg følger det naturligvis med en rentefri periode på 45 dager.